Yapay Zeka Çağında Yavaş Tasarım


Hızlı üretim ve tüketim yerine kaliteli, uzun ömürlü ve sürdürülebilirliğe odaklanan bir akım olan yavaş tasarım, günümüzde de önemini koruyor.

Tüm trendlerin hızla değiştiği çağımızda bazı şeyler değişmediği gibi köklenerek daha da kalıcı olmaya devam ediyor. Bunlardan biri de zanaatı, kaliteli işçiliği, çevre dostu malzemeleri kutsayan yavaş tasarım akımı.

Yavaş tasarımın en önemli özelliklerinden biri, tasarımcıları ve tüketicileri, iyi işçilik, çevre dostu malzemeler ve olumlu bir sosyal etki taşıyan ürünleri oluşturma ve seçme konusunda daha düşünceli olmaya teşvik etmesi. Düşünceli ve özenli tasarım süreçlerini vurgulayan bu akım, yerel zanaatkârlar ve toplumlarla işbirliği yapmaya ve genellikle kültürel öneme sahip olup özgün bir hikaye anlatan el yapımı ürünlerin ortaya çıkmasına yol açıyor. Yavaş tasarım, geleneksel zanaatı koruma, çevre dostu malzemeler kullanma ve adil işçilik uygulamalarını teşvik etme üzerine odaklanması bakımından da önem arz ediyor.

Yavaş tasarım kavramı, genel olarak yaşamın çeşitli yönlerine, tasarıma, modaya, yemeğe, seyahate ve yaşam tarzı tercihlerine daha bilinçli ve iyi niyetli bir yaklaşım olarak eklemleniyor. Yapay zeka çağında farklı bir lüks anlayışının kapılarını aralayan yavaş tasarımın izini sürerek yeni vahalar keşfedebilirsiniz.

Fotoğraflar için: @Christien Meindertsma


07.11.2023

Diğer Haberler

Fark yaratan illüstratif tasarımlar: Jonathan Adler X Angelica Hicks

Jonathan Adler’in lüks tasarım çizgisi ile Angelica Hicks’in illüstratif başarısındaki birleşimden doğan yeni bir iş birliği: Jonathan Adler X Angelica Hicks

DEVAMINI GÖR

2024’ün Öne Çıkan Sanat Etkinlikleri

DEVAMINI GÖR

New York’a saygı duruşunda: Dior

2024 Sonbahar koleksiyonuyla Dior, Paris ve New York kültürlerini Marlene Dietrich’den aldığı ilhamla harmanlıyor.

DEVAMINI GÖR

Sevil Dolmacı Dubai ve yılın ilk sergisi: “Surfaced”

Avrupalı ünlü sanatçı Daniel Knorr’un Dubai’deki ilk kişisel sergisi olan “Surfaced”, 26 Ocak’a kadar görülebiliyor.

DEVAMINI GÖR