New York’a saygı duruşunda: Dior


2024 Sonbahar koleksiyonuyla Dior, Paris ve New York kültürlerini Marlene Dietrich’den aldığı ilhamla harmanlıyor.

Lüks Fransız markası Dior, dünyanın takip ettiği koleksiyonlarının en yenisini henüz görücüye çıkardı. Marie Grazia Chiuri tarafından hazırlanan Sonbahar 2024 koleksiyonunun ama teması New York üzerine oldu. New York’a bir saygı duruşu oluşunun yanı sıra aynı zamanda Paris ve New York kültürlerinin keyifli ve benzersiz bir harmanını yansıtan koleksiyon, bir diğer yönüyle de dünyaca ünlü aktris Marlene Diectrich ilhamıyla başka bir boyuta geçiyor. 

19. yüzyılın sonunda Fransızlar tarafından Amerika Birleşik Devletleri’ne hediye edilen anıt, çok uzun bir süredir şehrin sembolü: Özgürlük Heykeli. Aynı zamanda Paris’in simgesi olan Eyfel Kulesi ile arasında farklı bir köprü kurmak isteyen koleksiyon, Christian Dior’un otobiyografisinde de vurgulanan bu iki sanatsal çalışmayla daha da güçleniyor. Bu iki kültürün bağlayıcısı konumunda olan Marlene Dietrich ise, aynı zamanda Dior’a bağlı bir stille anılan önemli bir isim. Onun ikonik ve maskülen detaylarla zenginleşen çocuksu cazibesini vurgulayan stili, bu yeni koleksiyona hayat veriyor.

Fotoğraflar: Laura Sciacovelli / Courtesy of Christian Dior.


04.01.2024

Diğer Haberler

Fark yaratan illüstratif tasarımlar: Jonathan Adler X Angelica Hicks

Jonathan Adler’in lüks tasarım çizgisi ile Angelica Hicks’in illüstratif başarısındaki birleşimden doğan yeni bir iş birliği: Jonathan Adler X Angelica Hicks

DEVAMINI GÖR

2024’ün Öne Çıkan Sanat Etkinlikleri

DEVAMINI GÖR

Sevil Dolmacı Dubai ve yılın ilk sergisi: “Surfaced”

Avrupalı ünlü sanatçı Daniel Knorr’un Dubai’deki ilk kişisel sergisi olan “Surfaced”, 26 Ocak’a kadar görülebiliyor.

DEVAMINI GÖR

Chanel’in Retrospektif Sergisi

Bir dünya markası Chanel’in geçmişine dair, keyifli ve nadide parçalara yolculuk: Gabrielle Chanel Fashion Manifesto.

DEVAMINI GÖR