Sevil Dolmacı Dubai ve yılın ilk sergisi: “Surfaced”


Avrupalı ünlü sanatçı Daniel Knorr’un Dubai’deki ilk kişisel sergisi olan “Surfaced”, 26 Ocak’a kadar görülebiliyor.

Bükreş doğumlu, Berlin ve Hong Kong’da yaşayan Avrupalı sanatçı Daniel Knorr, 2005 yılında Venedik Bienali’nde Romanya’yı temsil etmesiyle ünlenmiş bir sanatçı. 2017 yılında katıldığı Documenta ve 2019 yılında katıldığı Art Basel Miami’deki enstalasyonuyla bu bilinirliğin altını çizmeyi başardı. Şimdi ise Sevil Dolmacı Dubai’deki ilk kişisel sergisi “Surfaced” ile yıla merhaba diyor.

Sergide sanatçının hem ikonik araba çalışmalarının hem de farklı malzemeler üzerinde spontan bir akış içinde deneyimlediği işlerini görmek mümkün. Daniel Knorr, sanatseverleri sergisinde bir düşünce, bir fikir ya da sadece jest gibi bir yaratımın ilk anını yani yüzeyin ortaya çıkışını deneyimlemeye çağırıyor. 

Daniel Knorr, Dubai’deki ilk kişisel sergisini ise böyle tanımlıyor: “‘Sergi hazırlığı, özel ve kamusal alana yerleştirilen çeşitli sanat eserlerinin yüzeye çıktığı bir dönem gibidir. Yüzeyde olmak, izleyiciyle temas halinde olmak duygusal bir andır. Eserler, zamanın etkisinde kaldıktan sonra yeniden yüzeyle aynı hizaya gelme anını yansıtıyor. Ortaya çıkan işler, yağmur yağdığında, yollarda ya da çevrede su birikintisi şeklinde oluşan, kaybolan hacmi temsil ediyor.” 

Fotoğraflar: Emre Önemci


04.01.2024

Diğer Haberler

Fark yaratan illüstratif tasarımlar: Jonathan Adler X Angelica Hicks

Jonathan Adler’in lüks tasarım çizgisi ile Angelica Hicks’in illüstratif başarısındaki birleşimden doğan yeni bir iş birliği: Jonathan Adler X Angelica Hicks

DEVAMINI GÖR

2024’ün Öne Çıkan Sanat Etkinlikleri

DEVAMINI GÖR

New York’a saygı duruşunda: Dior

2024 Sonbahar koleksiyonuyla Dior, Paris ve New York kültürlerini Marlene Dietrich’den aldığı ilhamla harmanlıyor.

DEVAMINI GÖR

Chanel’in Retrospektif Sergisi

Bir dünya markası Chanel’in geçmişine dair, keyifli ve nadide parçalara yolculuk: Gabrielle Chanel Fashion Manifesto.

DEVAMINI GÖR