2024’ün Öne Çıkan Sanat Etkinlikleri


Art Basel (Mart-Aralık)

Art Basel, yılda dört kez farklı şehirlerde düzenlenen ve birçok ünlü ismin katılımıyla göz kamaştıran önemli bir çağdaş sanat etkinliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu yıl Art Basel; Hong Kong, İsviçre, Paris ve Miami'de sanatseverlerle buluşacak. 200'den fazla galerinin ve 4000'den fazla sanatçının eserlerinin sergilendiği bu görkemli etkinliğin 2024 takvimi şu şekilde: 

Art Basel Hong Kong: 28-30 Mart
Art Basel İsviçre: 13-16 Haziran
Art Basel Paris: 18-20 Ekim
Art Basel Miami: 4-8 Aralık

Venedik Bienali (Nisan-Kasım)

Sanat dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olarak konumlanan Venedik Bienali, bu yıl da dünyanın dört bir yanındaki sanatseverleri bir araya getiriyor. B Stranieri Ovunque – Foreigners Everywhere" (Her Yerde Yabancılar) temasıyla görücüye çıkan bienal; göçmenlik, sürgün ve mültecilik gibi evrensel konuları işleyerek sanatın toplumsal etkisini bir kez daha ortaya koyuyor. Venedik’in görkemli atmosferinde gerçekleşecek olan bienal, 20 Nisan’da başlayıp 24 Kasım’a dek sürecek.

Open House Festivali (14-22 Eylül)

Londra'nın her yıl ev sahipliği yaptığı Open House Festivali, mimari yapılara ilgisi olan kişileri için benzersiz bir fırsat sunuyor. Halka açılmayan şehrin önde gelen yapılarını keşfetme imkanı sunan Open House Festivali, 14-22 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor. Mimarlık tutkunlarına unutulmaz bir deneyim yaşatırken, şehrin zengin kültürel ve mimari mirasını kutlamanın bir parçası olma şansı sunuyor. 


26.03.2024

Diğer Haberler

Fark yaratan illüstratif tasarımlar: Jonathan Adler X Angelica Hicks

Jonathan Adler’in lüks tasarım çizgisi ile Angelica Hicks’in illüstratif başarısındaki birleşimden doğan yeni bir iş birliği: Jonathan Adler X Angelica Hicks

DEVAMINI GÖR

New York’a saygı duruşunda: Dior

2024 Sonbahar koleksiyonuyla Dior, Paris ve New York kültürlerini Marlene Dietrich’den aldığı ilhamla harmanlıyor.

DEVAMINI GÖR

Sevil Dolmacı Dubai ve yılın ilk sergisi: “Surfaced”

Avrupalı ünlü sanatçı Daniel Knorr’un Dubai’deki ilk kişisel sergisi olan “Surfaced”, 26 Ocak’a kadar görülebiliyor.

DEVAMINI GÖR

Chanel’in Retrospektif Sergisi

Bir dünya markası Chanel’in geçmişine dair, keyifli ve nadide parçalara yolculuk: Gabrielle Chanel Fashion Manifesto.

DEVAMINI GÖR