Bir ikonun kısa hikayesi: Cartier Love


Bazı parçalar zamansızdır. Cartier’in ikonik ürünü Cartier Love bileziğini yakın markaja alıyoruz.

Mücevher dendiğinde akla gelen bazı klasikler var. Zaman geçse ya da stiller değişse bile o parçalar her zaman başrolde olmayı başarıyor. Tam da bu konuya iyi bir örnek olacak Love bilekliğiyle Cartier, tasarımda çağların ötesine geçmeye devam ediyor. 1969 yılında Aldo Cipullo tarafından tasarlanan bilezik, hem kadın hem de erkek kullanımına uygun cinsiyetsiz bir parça. 

Modern bir kelepçe tanımıyla özdeşleştirdiğimiz Love bilezik, oval formuyla ve ikonik vida tasarımıyla bildiklerimizden epey ayrışıyor. Bu vida tasarımlarının ise özel bir hikayesi de var: Alışkın olduğumuz üzere vidaları sabitlemek için iki kişiye ihtiyaç duyuluyor. Bu yüzden bu ikili hali aşkla bağdaştıran ve aşkın kalıcığına vurgu yapan Cartier, Love bilekliğiyle aşkın ve bağlılığın sembolü oldu bile. 

Cartier’in imaj, stil ve miras direktörü Pierre Rainero ise her şey tasarıma bağlı diyor ve ekliyor: “Benim için Love bilezik, birçok farklı boyutun (ilki tasarım ikincisi sembolizm olmak üzere) birleşmesi nedeniyle yaratıldığı için bu dünya çapında bir başarı. Tasarım, anlamıyla her zaman ilişki içindedir. Çünkü vida, ürünün ana anlamını oluşturuyor. Sembolik değeri ise çok basit bir fikirle hemen görülebilir olmasında yatıyor.”


04.01.2024

Diğer Haberler

Friluftsliv ile doğayı evinizde hissedin

Norveççe `free-loofts-liv` ve Danca `free-lufts-leee-u` olarak telaffuz edilen Friluftsliv, açık havada zaman geçirmeyi ifade ediyor.

DEVAMINI GÖR

2024 Wellness Trendleri

Günümüzde fiziksel veya ruhsal sağlık ayrımı, yerini bütünsel sağlığa bıraktı.

DEVAMINI GÖR

Özel tasarım iş birliği: Vacheron Constantin & Rolls-Royce

Rolls-Royce Amethyst Droptail için özel olarak tasarlanan yeni Les Cabinotiers Armillary Tourbillon ile dünya gündemine bomba gibi düştü! Bu aracın özelliklerine yakından bakıyoruz.

DEVAMINI GÖR

Dubai’nin yeni rekoru

Dünyaca ünlü lüks saat markası Franck Muller, Dubai’de yapılacak bir kulenin en tepesine tasarlayacağı saatle rekora imza atıyor.

DEVAMINI GÖR